Rozemarijn

olieverf op canvas, 35x50cm

over edwin

portret_laten_maken_schilderij_portretschilder_amsterdam_ijburg_olieverf_zelfportret_man_300

Sinds zijn jeugd heeft de portretschilder uit Amsterdam IJburg een passie voor tekenen. Al vroeg begint hij met het tekenen van mensen en dieren en op de middelbare school krijgt hij zijn eerste opdracht voor een portret.

Tijdens zijn werk als architect wordt zijn passie voor tekenen en schilderen sterker. Hij ontwikkelt zich steeds meer als een illustrator, meer nog dan ontwerper/architect. Maar de kennis die hij als architect opdoet, komt hem goed van pas: kennis van kleur, contrast, compositie en oog voor detail blijkt onmisbaar bij het vervaardigen van illustraties en schilderijen.

Edwin maakt al zijn schilderijen in opdracht. Hierbij is het steeds de liefde voor het ambacht dat hem drijft. In zijn realistische schilderijen streeft hij naar perfectie en schoonheid en wil hij laten zien dat het met de grootst mogelijke zorg gemaakt is.

Portret Obama gaat viral

Juni 2017 wordt Edwin in 1 klap wereldberoemd. Zijn portret van Barack Obama gaat viraal als zijnde het officiële portret van de voormalige president van de Verenigde Staten.

Als blijkt dat dit niet het officiële White House portret is, maar gemaakt door ene Edwin van den Dikkenberg uit Nederland staan binnen en buitenlandse media al snel op de stoep.

https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/officieel-portret-van-obama-door-nederlander-gaat-de-wereld-over

https://www.bnr.nl/nieuws/lifestyle/10324584/officiele-portret-obama-van-nederlander-gaat-de-wereld-over

http://www.hartvannederland.nl/nieuws/2017/een-portret-van-barack-obama-van-de-hand-van-de-amsterdamse-kunstschilder-van-den-dikkenberg-gaat-de-hele-wereld-over/

https://www.washingtonpost.com/news/reliable-source/wp/2017/06/13/dont-look-for-obamas-official-portrait-anytime-soon/?utm_term=.b03dbfa40c70

https://www.margriet.nl/actueel/onverwacht-nederlands-portret-obama-wereld/

http://www.parool.nl/amsterdam/-officieel-portret-van-obama-aan-amsterdamse-kunstenaar-toegeschreven~a4500534/

https://www.buzzfeed.com/remysmidt/the-audicity-of-nope-taupe?utm_term=.ajAvZ7eYN#.gm2m7o0vk

http://www.huffingtonpost.com/entry/all-the-presidents-art-from-grant-and-eisenhower-to_us_59443e63e4b0d188d027fe3b

 

 

 

 

 

werkwijze & prijzen

In een eerste gesprek verken ik de persoonlijke wensen van de opdrachtgever. Hierin bespreek ik zaken als welke afmeting krijgt het doek, wordt de persoon helemaal of gedeeltelijk geschilderd? Verder komt de achtergrond ter sprake en hoeveel detail er zichtbaar is, zoals bijvoorbeeld uitgewerkte kledingstukken of sierraden.

Goede foto’s vormen de basis voor mijn portretten. Daarom wil ik de persoon graag zelf zien en fotograferen. De fotoshoot gebeurt meestal in mijn atelier.

Deze fase is een studie ter voorbereiding van het definitieve schilderij. Ik maak dan schetsen in houtskool of olieverf. Deze mail ik naar de opdrachtgever ter goedkeuring.

Ik besteed veel aandacht aan het maken van mijn kleurenpalet. Dit stelt me in staat een goede gelijkenis in combinatie met een losse stijl van schilderen te verkrijgen. Ik gebruik kwasten en paletmessen van verschillende soorten en maten tijdens het schilderen. Om me niet te verliezen in detail, probeer ik de basis van het portret snel op te zetten. Na een eerste laag olieverf zet ik het portret opzij, om even afstand te nemen. Zo kan ik daarna met frisse ogen naar het schilderij kijken, en zie ik waar ik verbetering of details kan aanbrengen. Waar nodig breng ik extra lagen aan, totdat ik helemaal tevreden ben.

Wanneer het schilderij voltooid is, nodig ik de opdrachtgever uit het doek te komen bekijken, of mail ik een foto van het schilderij. Als het doek helemaal naar tevredenheid is en droog is, breng ik een retoucheervernis aan, waardoor het doek beschermd blijft tegen vuil en stof. Tenslotte kan het portret naar de opdrachtgever.

 

De prijs van een portret wordt bepaald door de tijd die het kost om het te maken. Van belang zijn daarbij de afmeting van het doek en de gewenste mate van detail (bijvoorbeeld bijzondere kledingstukken en uitgewerkte achtergrond).

Prijzen op aanvraag.

Voor meer informatie, neem gerust contact met me op.

 

 

contact & workshops

Edwin van den Dikkenberg

Erich Salomonstraat 617, Amsterdam IJburg

06-14279750

of via mail

 

5-DAAGSE MASTERCLASS PORTRETSCHILDEREN: 23-27 september 2017

We gaan 5 dagen schilderen in Dalen en wel iedere dag een nieuw portret! Daarbij probeer ik je de fijne kneepjes van het schilderen met een ‘losse toets’ bij te brengen. Het is handig als je al enige ervaring hebt met het schilderen in olieverf, maar je hoeft geen Rembrandt te zijn! Eigen materialen meenemen, een materiaallijst volgt na aanmelding. Het gaat door bij minimaal 6 personen. Je kunt je aanmelden artmasterclasses.eu

dagelijks van 9:30 – 16:30

kosten 440,- inclusief lunch, koffie, thee


Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message