Werkwijze & Prijzen

1. Start

In een eerste gesprek verken ik de persoonlijke wensen van de opdrachtgever. Hierin bespreek ik zaken als welke afmeting krijgt het doek, wordt de persoon helemaal of gedeeltelijk geschilderd? Verder komt de achtergrond ter sprake en hoeveel detail er zichtbaar is, zoals bijvoorbeeld uitgewerkte kledingstukken of sierraden.

2. Fotografie

Goede foto’s vormen de basis voor mijn portretten. Daarom wil ik de persoon graag zelf zien en fotograferen. De fotoshoot gebeurt meestal in mijn atelier.

3. Voorstudie

Deze fase is een studie ter voorbereiding van het definitieve schilderij. Ik maak dan schetsen in houtskool of olieverf. Deze mail ik naar de opdrachtgever ter goedkeuring.

4. Olieverf

Ik besteed veel aandacht aan het maken van mijn kleurenpalet. Dit stelt me in staat een goede gelijkenis in combinatie met een losse stijl van schilderen te verkrijgen. Ik gebruik penselen en paletmessen van verschillende soorten en maten tijdens het schilderen. Om me niet te verliezen in detail, probeer ik de basis van het portret snel op te zetten. Na een eerste laag olieverf zet ik het portret opzij, om even afstand te nemen. Zo kan ik daarna met frisse ogen naar het schilderij kijken, en zie ik waar ik verbetering of details kan aanbrengen. Waar nodig breng ik extra lagen aan, totdat ik helemaal tevreden ben.

5. Voltooiing

Wanneer het schilderij voltooid is, nodig ik de opdrachtgever uit het doek te komen bekijken, of mail ik een foto van het schilderij. Als het doek helemaal naar tevredenheid is en droog is, breng ik een retoucheervernis aan, waardoor het doek beschermd blijft tegen vuil en stof. Tenslotte kan het portret naar de opdrachtgever.

Prijzen

De prijs van een portret wordt bepaald door de tijd die het kost om het te maken. Van belang zijn daarbij de afmeting van het doek en de gewenste mate van detail (bijvoorbeeld bijzondere kledingstukken en uitgewerkte achtergrond).

Prijzen op aanvraag.

Voor meer informatie, neem gerust contact met me op.